2015-06-18

Csak a Vine

  Pár év alatt nagyon elterjedt a videózás, a videókészítés. Ez mindenféle formában jelen lehet, legyen az vicces videó, játék tesztelés, filmkritikák, szépségápolási tippek, vagy csak videó blogolás.
   Nos, Amerikában megjelent egy újabb videókészítési forma, a VINE.


   Ezek pár másodperces kis jelenetek, amiket a YouTube-n megtalálhatsz összeszedve akár 7-20 percben is. Ezek a több perces videók, akár 100 Vine-t is tartalmazhatnak. Sőt, a videósok összes felvételeit is megtekintheted egyben.
   Miért is írok erről egy egész bejegyzést? A válasz mi sem egyszerűbb. Azért, mert számomra nagyon szórakoztatóak, és egész jó angol nyelvlecke. Na, itt nem igazán a szép, irodalmi nyelvhasználatra kell gondolni, inkább a szlengeket, a mindennapos szavakat használják, amiket egymás között mondanak. Ezenkívül nagyon viccesek, és szeretném, ha Magyarországon is egyre népszerűbbé váljanak, hiszen nem kell sok egy ilyen elkészítéséhez, csupán egy kis humorérzék, és kreativitás.
   Miről szól egy pár másodperces Vine? Nem másról, mint az emberek, más videók kifigurázásáról, az élet dolgait viccessé tevéséről. Mindezt az alattuk lévő kis cím is magyarázza.
   Láthatunk itt lányoknak beöltözött srácokat, ahogy az ellenkező nemet parodizálják ki, szerelmi csalódások bemutatása, és az élet apró idegesítő dolgait is láthatjuk.


   A híres emberek paródiájára is van példa: Kardashian család.


   Ezenkívül van egy videós család is (Eh Bee Family), akik együtt, még a szomszédokat, és barátokat is bevonva gyártják a jobbnál jobb Vine-okat.


   Teljesen magunkba szívhatjuk az amerikai életet, és a nemzetiségek közötti különbségeket, úgy, hogy közben jókat szórakozunk. Sőt ráláthatunk az ottani felkapott videókra (mint például nálunk a Bözsi néni) is.
   Én nagyon szeretném, ha minél több magyar vine-os lenne a YouTuben, és elterjedne kis hazánkban, mert ez a kritizálás egyik legszórakoztatóbb módja.


   Egy esős délutánt nagyon kellemesen el lehet tölteni mellettük. Jó Vine-ozást!

~Masni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése